Szent Mihály nap 2023.09.30

20230930_Szt_Mihaly_nap_01.jpg

Igazi napsütéses időben gyülekeztünk Mihály napi hálaadásra és keresztáldásra Isztiméren a Szőlőhegy lábánál, a kápolnánál. Már évek óta hagyomány, hogy a Jézus Szíve Szőlőhegyi kápolnában Mihály napkor hálát adunk az ez évi jó termésért. Idén Oravecki Attila atya vezette a hálaadást.

Ezt követően a kápolna melletti keresztre adott áldást, hiszen a magánadakozásból és az Isztiméri Német Nemzetiségi Önkormányzat anyagi támogatásából Felényi Péter képzőművész közreműködésével felújításra került. Szumzer László az INNÖ képviselője és az egyházközösség világi elnöke beszédében elmondta, hogy miért is fontosak a település keresztjei. A 15 keresztből szerencsére a sokadik kereszt ez, amely megújulhatott. Polgármester Asszony és Fiedler Albertné az INNÖ elnök asszonya köszönetét fejezte ki Galler Jánosnak és családjának önzetlen támogatásukért és hogy fontosnak tartották, hogy e kereszt megszépüljön.

A programot hagyományosan a Tűzoltószertárban szeretetvendégséggel és estig tartó kötetlen beszélgetéssel fejeztük be. Köszönet az Isztiméri Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, hogy programunkat támogatta! Köszönet az isztiméri háziasszonyoknak a finom süteményekért!

 

További képek