Szent Mihály nap 2020.09.27

Szent_Mihaly_nap_2020

Szent Mihály napi hálaadás volt Isztiméren, egy új ékszerdobozzal gazdagodott településünk.

A Jézus Szíve Szőlőhegyi kápolnában Oravecki Attila káplán, szeptember utolsó vasárnapján Mihály napi megemlékezésen hálaimát mondott a jó termésért, és a gazdálkodó helyi lakosságért. A szépen feldíszített kis kápolna e jeles délutánra megtelt és kicsinek bizonyult.

Előtte a település bejáratánál, Dr. Schandl Károly Isztimér szülöttje által idén felújított alsó kiskápolnára adott áldást a káplán atya. A kápolna kívül belül megújult, az új rácsos kapujának köszönhetően bármikor megtekinthető. Schandl Károly köszöntőjében elmondta miért is fontos számára és a település számára a múlt megőrzése a jövő számára, és reméli, hogy sokan megállnak itt egy-egy imára.

Az eseményen jelen voltak a felújításban résztvevő szakemberek is, tökéletes munkát végeztek.
A hálaadó ima után a Hegykör-Borkör-Barátikör a Tűzoltószertárba várta a résztvevőket szeretetvendégségre, ahol kora estig a helyi gazdák által kínált finom borok és a lakosság süteményei mellett jó hangulatú beszélgetéssel zárult a nap.

Köszönet mindazoknak, akik bármely módon részesei voltak a napnak.
Az összefogás és együttműködés ékes példája volt a vasárnap délután megint, amely létrejött az önkormányzatok, a civil szervezetek és az itt élő valamint az elszármazott lakosok részéről Isztiméren.