Taliga Néptáncegyüttes bemutatása

A Taliga Néptáncegyüttes 2003 szeptemberében alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja a falu fiatal lakosságát, és állandó programot szervezzen nekik.

A csoport 12 alsó tagozatos gyermekkel kezdte el működését.

Azóta is minden szombaton, a délelőtti órákban együtt táncolunk, játszunk, nevetgélünk az isztiméri közösségi házban.

Együttesünk az évek során évente két koreográfiával gyarapította tudását, így már meglehetősen hosszú produkcióra is képes a csapat.

Minden évben gyarapodott a társulat. 16-20 fő között ingadozik a létszámunk.

A kisiskolás táncosok némelyikéből mára középiskolás fiatal lett.

Rendszeresen felkérést kapunk az önkormányzat rendezvényein, ahol nagyon szívesen mutatjuk meg a helybélieknek fejlődésünk szakaszait. Ezen kívül már negyedik éve minden márciusban résztvevői vagyunk a Bakonyi Amatőr Népművészeti Fesztiválnak.

2008 májusától pedig állandó meghívottjai vagyunk a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola által rendezett Kerti Parti rendezvénysorozatnak.

2009-es terveink között - a fentieken kívül - egy budapesti nemzetközi táncfesztiválon való szereplés is van. Gőzerővel készülünk a megmérettetésre.

Minden nyáron egyhetes tánctábort szervezünk a gyerekeknek, ahol a délelőtti három órás táncfoglalkozásokon kívül, kézműveskedünk, főzni tanulunk, sportolunk és játszunk napestig.

2005 óta megalakítottuk a „Ravasz Rókák” nevű méta csapatot, amely az első (2008-as) métabajnokságon rendkívül jól szerepelt.

Ez a tevékenység rendszeres edzést igényel, és edzőmeccseket. Ezzel is próbáljuk a néptáncegyüttes baráti összetartozását erősíteni, ami céljaink eléréséhez elengedhetetlen.

Írta:
Kozma-Körtvélyes Kinga és Kozma Ferenc
a Taliga Néptáncegyüttes művészeti vezetői.