Nyugdíjas Klub bemutatása

„Életet az éveknek” Nyugdíjas Klub

 

2006. szeptember 23-án tartotta megalakulásának 15. évfordulóját az Isztiméri Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub.

Közel 100 fő gyűlt össze, klub tagok, képviselő testületi tagok, szomszédos Fehérvárcsúrgó és Kincsesbánya Nyugdíjas Klubjának küldöttei emlékeztek az elmúlt 15 évre.

nyklub_15_eves_1.jpg

1991-ben a rendszerváltást követően a nyugdíjas lakosság egy kis csoportja elhatározta, hogy létrehozza Isztiméren a Nyugdíjas Klubot.

A másfél évtized alatt olyan közösség jött létre, melyben sokat tesznek egymásért, a településért, mindig lehet rájuk számítani. Nem a készet várják, hanem törekednek arra, hogy az önkormányzati támogatáson felül legyen saját bevételük tagdíjból, termékbemutatókon való részvételért kapott támogatásból.

Az évek során rendszeresen megünnepelték a névnapokat, nőnapot, férfinapot, anyák napját, karácsonyi összejövetelt tartottak, köszöntötték a legidősebb női és férfi klubtagot, nyaranta szalonnasütéseken igyekeztek feledni a fáradtságot, napi gondokat.

Rendezvényeiken nevetést csaltak a megfáradt arcokra a fiatalkori történetek, és bizony könnyeket is hullattak a szép, régi magyar nótákat énekelve, emlékezve azokra, akik már nem lehetnek közöttük. Emellett jutott idő beteglátogatásra, közös munkára, meleg takaró varrására és községünkért is mindig készek segíteni, például idén a községi parlagfű mentesítési akcióban is részt vettek.

Megalakították a Bakonyi Népdalkört, Müllnerné Elbert Zsuzsa vezetésével szép sikereket, helyezéseket értek el, gyarapították településünk hírnevét, rendszeresen fellépnek a községi rendezvényeken színvonalas műsorukkal.

 

 

Staudinger Istvánné
Nyugdíjas Klub Elnöke  
2007